25 Aralık 2015 Cuma

GREEN LANTERN: REBIRTH

GREEN LANTERN 4

REBIRTH

     Birkaç ay öncesine kadar ülkemizde yayınlanması hayal olarak kabul edilebilecek Green Lantern Rebirth(Yeniden Doğuş) macerası ile raflarda. Birçok çizgi roman okurunun altp okuduğu bu maceranın bir özeti de burada:


   Kyle Rayner, düzeni sağlamaya çalıştığı bir gezegende halkın panik içinde olduğunu görür. Tek bir cümle durmadan söylenmektedir: Parallax geliyor. Kyle bunun üzerine Ganthet ile temas kurar ve onun isteği üzerine özel bir gemi ile güneşe gider. Orada Hal'in cesedini bulur ve dünyaya yola çıkar, ancak gemisi arızalanıp dünyaya düşer.

   Bu arada Guy Gardner barında John Stewart ile otururken aniden vücudunda değişiklikler olur ve bir patlama gerçekleşir. Bar havaya uçar, Guy yaralanmıştır. Aynı sıralarda ise Mongul tarafından yok edilmiş olan Coast City'nin binaları durup dururken ortaya çıkar. Hurda haline dönmüş Ferris hava üssü ve uçakları yenilenir. JLA bunun arkasında tek bir kişinin olduğunu düşünür: Hal Jordan. Yaralı Guy'ı JLA uydusunda Yeşil ok (ki elinde Hal'in eskiden hediye ettiği bir yüzük vardır) ve bazı üyelerle bırakıp Batman'in liderliğinde Hal'ı aramaya giderler.
   Hal'ı Ferris üssünde eski kız arkadaşı Carol Ferris ile konuşurken bulurlar. Ancak Spectre Hal'i başka bir yere götürür. Onların peşinden gitmeye kalkan JLA ise John Steward'ın saldırısına uğrar. Aynı anda Guy Gardner da Yeşil Ok'taki yüzükten çoğaltarak uyduya saldırır. Kyle'a ise Kilowog salırmıştır. Kyle Ganthet'in de yardımı ile Kilowog'u yenmeyi başarır. Aslında üç yeşil fener de Parallax'ın etkisi altındadır. Kyle hızla Hal'in cesedi ile birilkte JLA uydusuna varır.

  
   Uyduda Yeşil ok ile karşılaşır ve Parallax'ın öyküsünü anlatır: Parallax zaman kadar eski bir varlıktır. Nasıl Gardiyanlar insanların isteklerinden beslenip yeşil fenere güç verebilmektelerse Parallax da korkudan güç almakta ve korkan insanlardan beslenmektedir. Sarı renk onu temsil etmektedir. Gardiyanlar Parallax'i yakalamış ancak öldüremedikleri için yeşil fenerlerin güç kaynağında uyutarak hapsetmişlerdir. Ancak Parallax burada uyanmış ve gizlice Hal'i etkileyip kafasında soru işaretleri yaratmıştır. Coast City'nin yok olması ile de gerçeklikle son bağlantı kopmuş ve güç merkezine girip gücü emen Hal ayni anda Parallax'i da serbest bırakmıştır. Simdi geride açıklanacak tek soru kalmıştır: Parallax'i kim uyandırmıştır? Bunun cevabı da Kyle ve Yeşil okun karşısında belirir: Sinestro


   
   Sinestro gizlice Parallax'ı uyandırmış ve onu kontrol ederek Hal'e ulaşmıştır. Bu arada Hal Oa'ya geldiğinde görüntüsünü Hal ile çarpıştırmış ve ölmüş gibi yapmıştır. Kyle ve Yeşil ok uyduda Sinestro ile çarpışmaya başlarlar.
   Bu arada dünyada Hal/Spectre kendisini tekrar ele geçirmeye çalışan Parallax ile çarpışır ve diğer dostlarının da yardımı ile Parallax'i yener, ancak Parallax kendine yeni bir beden bulmuştur: Ganthet. Spectre Hal'in kurtulmasının ardından Hal'den ayrılır ve Hal'in ruhu tekrar bedenine döner. Hayata dönen Hal uyduda karşısında Sinestro'yu görür ve hemen savaş başlar. Kısa bir süre sonra Hal'e Kyle da yardim eder ve Sinestro yenilerek başka bir boyuta kaçar.

   
   Hal ve Kyle dünyaya döner. Normal hallerine dönmüş diğer üç feneri de alarak Parallax'a saldırırlar ve yenerler. Hal geri dönmüştür. Ancak Batman'in bundan kuşkuları vardır. Yine de kendi deyişi ile "Dünyanın biraz ışığa ihtiyacı  olduğundan" üstelemez.

   Rebirth'ün özeti de bu dostlar. Hal'in dünyada tekrar yaşamını rayına oturtma çalışmalarına da sonraki bölümlerde devam edeceğim. Ama bu arada diğer fenerleri de unutmayacak, onların da yeni maceralarına değineceğim.
    Sevgiler. 
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder